Boxning

1941 beslutade föreningen på sitt årsmöte att upptaga Boxning på föreningens program. Under de första åren var aktiviteten mycket god och boxningen blev för en tid mycket populär i Sura. Bland puguilisterna fanns många lovande förmågor inom nästan samtliga viktklasser. Senare gjorde också dessa boxarlöften uppmärksammande insatser i både senior-SM, junior-SM och Mellansvenska mästerskapen, men tyvärr hade de då redan lämnat Surahammar. Den kanske mest kända av före detta Surahammars boxare var nog Nisse Nordström som på sin tid tillhörde svenska eliten i tungvikt. 1943 vanna i alla fall Harald Andersson DM-guld i Bantamvikt. Och några år senare lyckades Arne Johanssonvinna DM-guld i mellanvikt. Bristen på ledare och lämpliga lokaler medförde emellertid att boxningsepoken blev ganska kort.

Uppdaterad: 11 APR 2010 03:01 Skribent: Staffan Hesselbäck