Brottninng

1941 bildades Brottningssektionen i Surahammars IF, detta sedan specialklubben Surahammars Brottningsklubb fick problem med ledare. Surahammars Brottningsklubb (SBK) bildades 1929 och var en stor paradgren under 30-talet. Ett flertal goda brottare var verksamma i Sura under brottningens glanstid. Bland dessa skall en man nämnas, nämligen Anders Hedström som bl.a. blev svensk Juniormästare i bantamvikt och medverkade i landslaget. Krigstidens inkallelser och stor rörlighet på arbetsmarknaden påverkade sektionens verksamhet i ogynnsam riktning, då de flesta brottarförmågor lämnade Surahammar. När dessutom träningslokalen togs i bruk för militära ändamål och brottarna berövades träningsmöjligheterna, gick sporten hastigt tillbaka. 1947 togs det nya tag, men det höll bara i sig under ett par år. Ett nytt försök gjordes i slutet av 60-talet.

Uppdaterad: 11 APR 2010 03:03 Skribent: Staffan Hesselbäck