Anton Forsell signerad och klar

30 SEP 2020 16:37
Igår blev det äntligen klart, det som varit på gång under flera veckor. Den 21-årige backen Anton Forsell är nu lagom till seriepremiären definitivt spelklar för Surahammars IF.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2020 16:37

Den talangfulle backen med Färjestads BK som moderklubb kommer närmast från en säsong i Köping HC. Anton har tränat och även spelat matcher med Surahammar i snart tre veckors tid, men på grund av yttre omständigheter har kontraktet inte kunnat undertecknats förrän igår.

Anton Forsell är en tvåvägsback med det defensiva spelet i egen zon som främsta styrka, men som också gillar att följa med upp i anfallet och skapa oreda i anfallszon.

Det var en glad och lättad spelare som vi fick en pratstund med på onsdagseftermiddagen.

- Det känns jäkligt skönt att det nu äntligen är klart. Det har varit en rörig inledning på hösten och det var mycket som kändes oklart, men nu när allt är klart kan jag släppa det gamla och bara fokusera framåt.

Vad var det som fick dig att söka till Surahammar?

- Det var flera saker som fick mig att hamna här. Jag kom till Köping förra året efter en period i Linden. I Köping hade jag Hampus Pettersson som jag kände sen tidigare och även tränaren Patrik Fagerlund som jag haft som lärare på Widénskas hockeyprofil. När både Hampus och ”Fagge” försvann samtidigt som 5–6 andra tongivande spelare så kände jag att det vore kul och bra med en ny utmaning.

- Eftersom jag under gymnasietiden i Västerås spelade med VIK så känner jag Hampus Pettersson och många av de andra unga killarna som nu anslutit till Surahammar och det gjorde också att jag drogs åt det här hållet.

Surahammar har ju några minst sagt tuffa år i bagaget. Det var inget som skrämde dig?

- Nej, det gjorde det inte. Klart att man under förra året i Köping då och då funderade på vart Sura var på väg. Men nu under sommaren och hösten har det varit tydligt att klubben med Patrik Juhlin som tränare vill göra en seriös satsning och ta nya kliv med föreningen, och jag känner att jag gärna är med på den resan.

Hur har den här första tiden i klubben varit?

- Den har varit toppen. Jag har kommit in väldigt bra i gänget och trivs otroligt bra. Jag kände redan när jag kom hit på första träningen att här är jag välkommen och här kommer jag att trivas. Det var lite som om jag hade hittat hem. En allmänt skön stämning och många bekanta ansikten.

Hur tänker du om det rent sportsliga under säsongen som kommer?

- Jag har en väldigt positiv känsla. Vi växer spelmässigt för varje dag som går och det känns verkligen som att det är något bra på gång. Jag ser det inte som otänkbart att vi ska kunna hamna i mitten, eller till och med på den övre halvan av tabellen och nosa på Allettan.

Vi hoppas att Anton har rätt och att vi får en riktigt kul säsong i Surahallen i vinter. Välkommen till föreningen Anton Forsell och stort lycka till i Suratröjan i vinter.