Surahammars IF bryter med Patrik Juhlin

23 DEC 2020 15:06
På onsdagen kom beskedet att Surahammars IF avslutar Patrik Juhlins tränaruppdrag i föreningen med omedelbar verkan.
  • Skapad: 23 DEC 2020 15:06

Beskedet om att föreningen avslutar kontraktet med tränaren Patrik Juhlin kom från sportchefen Jörgen Mähler strax efter lunch dagen före julafton. Enligt Mähler var beslutet helt nödvändigt för föreningen som återigen parkerar sist i Hockeyettan Västra.

- Det är främst det svaga sportsliga utfallet som gör att vi nu måste agera. Vi i sportgruppen känner att Patrik inte riktigt nått fram på slutet och inte heller fått ut max av varje spelare, och därför måste vi försöka få en omstart och en förändring inför det som väntar oss efter jul- och nyårshelgen.

Har ni inte haft för höga förväntningar på Patrik Juhlin och den till stora delar nya truppen?

-Nej det tycker jag inte. Vi har med Suramått mätt givit A-laget bättre förutsättningar än på många år och ändå är det något med det taktiska som inte fungerar. Patrik var också själv tydlig inför säsongen att Allettan var målet med tanke på den trupp han hade fått till sitt förfogande. Där vet vi ju alla att resultaten uteblivit och därför känner vi oss tvugna att agera.

Har ni någon ny huvudtränare klar i dagsläget?

-Nej, men vi har ett antal namn som är intressanta och som vi för en dialog med. Vi hoppas få klart med en ny huvudtränare innan nyår, avslutar Surahammars IF:s sportchef Jörgen Mähler.