Hoppa till sidans innehåll

Antiklimax och merjobb efter inställd norrlandsturné

21 DEC 2021 14:19
Ett ofrivilligt spelavbrott och en veckas planering till spillo. Det blev följden när Surahammars IF med kort varsel fick ställa in förra helgens planerade norrlandsturné.
  • Skapad: 21 DEC 2021 14:19

Det var ett taggat Surahammar som under fredagseftermiddagens träning slipade på de sista detaljerna inför de planerade bortamatcherna mot Kalix och Kiruna. I Surahallens korridorer förberedde materialförvaltarna den packning som skulle med norrut, samtidigt som sportchefen Jörgen Mähler stämde av de sista logistiska detaljerna kring flyg, buss och hotell. Då kom beskedet.

Kiruna AIF hade fått in covid i spelartruppen och måste därför ställa in söndagens planerade match. Det blev under någon timme väldigt rörigt och ovisst i Surahallen. Hur skulle man nu göra med lördagens match mot Kalix? Ska man åka upp ändå? Vad blir mest rätt, sportsligt och ekonomiskt? Samtal följde mellan Mähler, Hockeyettan, Kalix, Kiruna och Forshaga.

Efter en stunds dividerande bestämdes det att Surahammar skulle stanna hemma. Forshaga som hade planerad match mot Kiruna på lördagen och Kalix på söndagen fick istället ta dubbelmöten mot Kalix, och Kiruna fick precis som Sura spelledigt.

Ett ovälkommet avbrott i spelschemat för ett lag som gått som tåget och som inför föregående helg toppade serien med fyra raka segrar. Men förutom det sportsliga så innebar helgens sena förändringar en hel del merjobb för en redan hårt belastad sportchef.

- Med tanke på situationen i samhället så fanns det inget annat val. Vi måste ta pandemin på allvar och agera därefter, men självklart så blir det en hel del extrajobb när sådant här inträffar. Det var väl en dryg veckas arbete som gick förlorat. Flyg, hotell, hyra buss för resan Kiruna-Kalix tur och retur med mera. Allt blev ju tvunget att bokas av med väldigt kort varsel under fredagskvällen.

Hur påverkar det här ditt arbete som sportchef? Du har ju redan fullt upp med att jaga centrar till laget, samtidigt som du den senaste veckan lagt ner en del jobb på att säkra reservmålvakt (då Markus Ekholm Rosén varit skadad). Dessutom bokar du resor och styr upp all logistik.

- Haha, ja det är ju inte så att man bara sitter sysslolös hemma i soffan och väntar på att något ska hända. Det är fullt upp, men det är samtidigt kul och så här det är. Inget att göra åt utan man får köra på och lösa situationerna på bästa sätt när de uppstår. Nu får vi ta en dialog med Hockeyettan för att se hur och när vi ska få in de här två matcherna i ett redan tajt spelschema. Sen börjar jobbet om med att boka flyg, buss och hotell.


Spelmässigt då? Hur påverkas ett lag med flow och fyra raka segrar av ett oväntat och ofrivilligt avbrott på en dryg vecka? Vi frågade Jakob Forslund.


- Det är klart att det blev lite konstigt när man förberedde sig på en helg i Norrland och det inte blev något alls. Men jag tror att vi kan vända den här extra vilan till något positivt. Vi har fått lite extra tid att smälta och landa i den här starten som vi fått. Vi har också lite nya spelare som bara varit hos oss någon vecka och som behöver få lite tid att komma in i systemet.

- Det här blev också den andra helgen som vi var lediga sen vi började i augusti så några grabbar fick åka hem till sina hemorter och vila upp sig. Jag tror det på det stora hela passade oss rätt så bra. Jag hoppas att detta inte ska störa oss alls, utan att vi kommer fortsätta ånga på när Strömsbro kommer på besök den 28:e december.

Surahammar fick alltså både match- och träningsledigt över helgen som var, men tränar nu dagligen fram till onsdag innan de tar ett kortare jullov. Sen blir träning igen 27/12 och sen väntar alltså ny match på hemmais tisdag 28 december klockan 19.00 då Strömsbro IF kommer på besök.

Ni kommer väl ner och hejar på killarna?

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western