Covidsituationen stänger alla idrottsanläggningar

15 DEC 2020 20:19
Idag kom beskedet att Surahammars Kommun med anledning av coronapandemin och smittspridningen i kommunen stänger ner alla kommunala idrottsanläggningar mellan 18/12 och 10/1.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2020 20:19

Sen tidigare har vi i Surahammars IF meddelat att vi tagit beslut om att pausa vår verksamhet från den 19/12–10/1, men nu kommer alltså vår hyresvärd (kommunen) med sitt egna beslut gällande de kommunala idrottsanläggningarna (inklusive Surahallen).

Det här innebär att all verksamhet i Surahallen förutom A-lagets stängs ner redan på fredag den 18/12 klockan 13.00.

Hela kommunens budskap gällande detta bifogas nedan.

”Med anledning av den ökade smittspridningen i länet och den höga spridningen i vår kommun så har kommunledningen och styrande majoritet fattat ett beslut. Beslutet är taget efter dialog med Västmanlands smittskyddsenhet och Västmanlands Idrottsförbund.

Från och med den 18 december 2020 (klockan 13.00) till den 10 januari 2021, så stängs de kommunala idrottsanläggningarna för all verksamhet. Detta gäller både för föreningar och privata. Undantag från detta är SIF:s A-lagsverksamhet i Ishallen.

Vi ser gärna att ni som förening pausar er verksamhet tidigare för att hindra smittspridningen. Om ni ändå tänker ha verksamhet till stängningsdagen så gäller de gamla restriktionerna, det vill säga endast träning för de som är födda 05 och senare”

Vi i Surahammars IF  välkomnar kommunens besked och hoppas att detta kan bromsa smittspridningen och ge oss bättre förutsättningar till ett friskt och bra säsongsavslut på andra sidan nyår.