Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roland Nutti Markus Ekholm Rosén är ny målvakt i Surahammars IF i vinter.

Ekholm Rosén ny målvakt i Surahammar

23 APR 2021 16:39
Under fredagen blev det klart att Markus Ekholm Rosén blir en av målvakterna i Surahammars IF i vinter. Den 24-årige keepern med IFK Ore i Furudal som moderklubb kommer närmast från spel i Malungs IF.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 16:39

Markus Ekholm Rosén har som junior representerat både Mora och Borlänge, och efter två säsonger med Hofors och Hedemora i division 2 blev det sen två säsonger i Hockeyettan med Kiruna AIF. I höstas vände Markus hem till Dalarna igen för spel i Malung, men efter att det stod klart att Malung ramlade ur Hockeyettan så väljer Ekholm Rosén nu alltså att istället fortsätta sin hockeyresa i Surahammar.

Markus Ekholm Rosén är en lång och samtidigt placeringsskicklig målvakt, och hade under förra säsongen en räddningsprocent på över 91%. Nu är han alltså en av de målvakter som ska slåss om förstaspaden i ett Surahammar som på allvar satsar för att bli ett lag på den övre halvan av Hockeyettan. Vi fick en kort pratstund med Markus i veckan. 

Välkommen till Surahammar? Vad fick dig att nappa på det här erbjudandet?

- Tack så jättemycket! Varför Sura? Jag hade en bra känsla direkt när jag pratade med Jörgen (Mähler) och det känns som Surahammar är en klubb på väg uppåt, så det kändes egentligen redan väldigt tidigt som rätt flytt mig.  

Vad vet du om föreningen sen tidigare och vad är det som lockar med den här utmaningen?

- Har spelat lite mot klubben i J20 men förutom de så har man ju alltid koll på västra serien och det känns som Surahammar har blivit bättre och bättre för varje år, och dessutom har något väldigt bra på gång och det lockade helt klart att vara med på den här resan.

En lång och placeringsskicklig målvakt är omdömen vi funnit om dig på nätet. Men hur skulle du själv beskriva dig som målvakt?

-En stor, lugn målvakt som försöker läsa spelet tidigt och använda min storlek så mycket det går. Försöker utge ett lugn till försvarsspelarna genom att släppa få returer och hålla en hög lägstanivå.

Vad har du för förväntningar på den säsong som väntar i Surahammar?

- Jag hoppas att vi kan fortsätta att bygga på den positiva trend- och den fina vårserie laget hade och gemensamt jobba för att Surahammar ska vara ett lag längre upp i tabellen och slåss om en plats i Allettan.

 Vi hälsar Markus hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar honom stort lycka till mellan stolparna i vinter.

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western