Hoppa till sidans innehåll

Juhlin positiv inför avslutningen

19 DEC 2020 12:34
Det är en intensiv avslutning som väntar killarna i Surahammars IF. Fyra matcher på en dryg vecka. Matcher som alla har stor betydelse inför fortsättningsserien som startar efter nyår. Först ut i epilogen är bortamötet mot Forshaga på lördagen.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2020 12:34

Surahammars IF sitter just nu på bussen mot Värmland och matchen mot Forshaga. Ett motståndarlag som desperat jagar det halmstrå som med maximal utdelning och ett målkalas utan dess like skulle kunna ge dom en plats i Allettan. Våra killar i Surahammar som under hösten skrapat ihop 12 poäng med smak på mer (många hedersamma förluster) är efter de senaste veckornas fina spel och två raka segrar ordentligt taggade.

De kommer göra allt för att inte bara förstora Forshagas drömmar om Allettan utan också plocka poäng som ger dom fler bonuspoäng och bättre förutsättningar i fortsättningsserien efter nyår. Vi fick ett snack med Patrik Juhlin på resan upp mot Forshaga och han ser positivt på avslutningen som väntar.

- Känslan i truppen är väldigt bra just nu. Dom senaste matchernas prestation och poäng har verkligen fått hela gruppen att växa. Vi har hittat en trygghet i vårt spel som ger oss goda möjligheter att plocka poäng i de matcher som är kvar.

- Det är ju också en rejäl tändvätska för oss att vi har chansen att klättra i tabellen om vi avslutar bra. När vi nu också möter lag som vi kommer fortsätta möta efter nyår så är insatsen i varje match som är kvar viktig. Vi vill nu bygga vidare på den sköna känsla vi har i gruppen men också skapa oss ett mentalt övertag på de lag som vi snart ska möta igen.

Vad ser du som tränare för skillnad i laget nu mot exempelvis oktober?
- Inställningen i stort och tron på sig själva. Att killarna nu känner att vi med i varje match och också tagit poäng återkommande här på slutet gör att man växer både som individ och grupp. Vi har spelmässigt blivit farligare framåt. Tar oss in på mål och skapar också fler heta målchanser än tidigare under hösten

-Men den stora skillnaden är nog den mentala biten. Killarna känner precis som jag att vi är på rätt spår och då blir det också roligare och lättare att tagga till på varje träning och i varje match. Nu jagar vi bara den där första segern under ordinarie tid.

Hur tänker du om matchen idag då?

- Vi kommer möta ett desperat motståndarlag som vet att de måste få allt att stämma om det ska bli Allettan efter jul. Vår plan är att hålla emot och spela enkelt. Ju längre vi står emot så kommer Forshaga tappa både orken och det mentala. De måste inte bara vinna utan också ta in 12-13 plusmål på lagen ovanför i tabellen och det kommer ju bli en omöjlighet ju längre matchen lider och där har vi vår chans.

- Vi vet ju sen tidigare att vi kan stå upp och spela jämnt även mot det bästa lagen så varför skulle vi inte kunna göra det även idag?

Något nytt om truppen?

- Nej inte direkt. Vi kör på som tidigare och glädjande är att Hampus Pettersson är tillbaka i laget idag, men också att vi fått igång både William Hedlund och Elias Silfver i träning. De båda är dock inte med idag.

Vi önskar Patrik, Conny och killarna stort lycka till och hejar som vanligt från hemmaplan genom att följa matchen på

www.live.hockeyettan.se


Surahammars återstående matcher

Lördag 19/12:  Forshaga (b)
Söndag 20/12:  Eskilstuna Linden (h)
Tisdag 22/12:  Kumla HC (h)
Tisdag 29/12: Grums (b)

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western