Foto: Oliver Szabo Lukas Henze gjorde ett av Surahammars mål i matchen mot Vallentuna

Knapp förlust mot Vallentuna

18 SEP 2021 18:13
Det blev förlust med knappa 2–3 när våra killar i A-laget på lördagseftermiddagen träningsspelade hemma mot Vallentuna. Det var en match som böljade fram och tillbaka och där en utvisning i matchens slutskede blev avgörande.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2021 18:13

Det blev en jämn drabbning mellan två spelmässigt jämnstarka lag när Surahammar tog emot Vallentuna hemma i Surahallen på lördagen. Det var långa stunder en typisk försäsongsmatch med lite slarvig tuta-och-körhockey som böljade friskt åt båda håll. Första perioden vanns av Surahammar som efter mål av Samuel Ander gick till pausvila med 1–0 i bagaget trots att man förlorade skotten med 4–11.

I andra perioden så växlade gästerna upp tempot och blev lite mer noggranna i varje situation vilket också resulterade när först Viktor Trojmar höll sig framme och petade in kvitteringen mellan benen på David Otter i Suras mål. Därefter gav sig Vallentunas Dennis Finn-Olsson ut på en egen liten tur i anfallszon där han höll i pucken länge och väl innan han med ett ”höstlöv” från blålinjen slängde in
2–1 bakom en skymd David Otter. Fler mål föll inte i mittronden utan gästerna gick till vila med ett måls försprång. Skotten i period 2 blev 9–7 i Surafavör.

Tidigt i tredje perioden kvitterade Sura till 2–2 när Lukas Henze bröt sig loss i egen zon och i ett 2 mot 1-läge (ihop med Marcus Wahlgren) avancerade över hela banan och hittade en lucka till vänster om i övrigt duktige Vallentunamålvakten Alexander Jirhage. Därefter stod matchen och vägde och lagen bytte halvchanser med varandra fram till det var knappt tre minuter kvar då Vallentuna lite turligt i numerärt överläge kunde peta in 2–3. Det var en lite för hård passning i powerplay som tog på en Vallentuna skridsko och studsade rakt igenom ”slottet” och hamnade mitt på bladet hos en fristående Oskar Söderberg som lyfte in segermålet med en backhand.

Man ska nog inte dra för stora växlar av den här träningsmatchen. Det saknades spelare i båda lagen och det var ganska tydligt att vissa spelare var ganska trötta efter en intensiv träningsperiod. Det blev ibland onödigt passivt i egen försvarszon. Nu blir det några dagars vila innan man tränar igen. Sen väntar ny träningsmatch hemma i Surahallen på onsdag då vi tar emot Hällefors IK klockan 19.00

SURAHAMMARS IF - VALLENTUNA HOCKEY 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Skott: 20-28 (4-11, 9-7, 7-10) Publik: 92

Surahammars målskyttar: Samuel Ander och Lukas Henze.