Lukas Henze klar för Surahammars IF

05 MAJ 2021 17:04
På onsdagseftermiddagen blev det klart att den 21-åriga forwarden Lukas Henze kommande säsong spelar med Surahammars IF i Hockeyettan Västra.
  • Skapad: 05 MAJ 2021 17:04

Västeråskillen Lukas Henze kommer närmast från två säsonger i Hockeyettan med Lindlövens IF, men har innan dess representerat Västerås IK:s juniorlag och även gjort en säsong i Örebro HK:s J20-lag. Lukas Henze är en stor och kraftfull forward som har goda förutsättningar att skapa oreda i gästernas zon kommande vinter.

Vi fick tag på Lukas under onsdagseftermiddagen för att hälsa honom välkommen till klubben och samtidigt stämma av känslan nu när kontraktet är signerat.

- Tack så mycket. Det känns väldigt bra att nu vara klar för Sura till nästa säsong. Jag ser verkligen fram emot att få köra igång säsongen med laget och det känns redan nu att det är många pusselbitar som faller på plats, både privat och sportsligt nu när jag flyttar hem igen efter tiden i Lindesberg.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag ser mig som en kraftfull, offensiv forward med bra skridskoåkning och ett bra skott.

Vad tänker du då om säsongen som väntar i en för dig ny miljö?
- Det känns positivt. Jag känner att Sura som förening är på väg framåt och jag ser det som ett fullt realistiskt mål att vi ska kunna vara med och kriga om en plats i Allettan. Ser jag till mig själv och säsongen som väntar så hoppas jag kunna ta nästa steg i min utveckling och ta en stor roll i Surahammar i vinter.

Vi tackar Lukas för pratstunden, ser fram emot att få se han ta för sig i Surahallen i vinter och önskar honom stort lycka till i Suratröjan kommande säsong.