Foto: Stefan Lindgren Lukas Söderlund, forward I Surahammars IF säsongen 2021/22.

Lukas Söderlund stannar i Sura

07 JAN 2022 17:06
På fredagseftermiddagen blev det klart. 21-årige forwarden Lukas Söderlund förlänger sitt kontrakt och stannar även säsongen 2022/23 i Surahammars IF.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 17:06

Den skottvilliga forwarden med Västerås som moderklubb kom till Surahammar inför den här säsongen efter en tid i Mariestad.

Lukas Söderlund som även har Grums och Växjö Lakers på CV:et har verkligen gjort avtryck i Surahammar så här långt under säsongen. Med 29 poäng (17 mål och 12 assist) på 25 matcher toppar han den interna poängligan och nu står det alltså klart att laget inte bara får nytta och nöje av Söderlund säsongen som pågår utan även nästa säsong.

Det var en nöjd sportchef som släppte nyheten om Söderlunds påskrift under fredagseftermiddagen.

- Lukas är en viktig påskrift. Han är en spetsspelare som kan avgöra matcher på egen hand och jag är glad att han vill stanna i Sura och utvecklas tillsammans med laget och föreningen.

Vad säger då Lukas Söderlund själv om säsongen så här långt?

- Säsongen har varit väldigt bra, både för egen del men också för Suras del. Vi har verkligen fått spelet att stämma och vi har en stämning i gruppen som gör att vi lyfter varandra och det ger oss framgång. Jag tycker vi har ett riktigt bra lag och framför allt ett roligt lag, Det är alltid bra stämning och skratt i omklädningsrummet och på träningarna.

LukasSoderlund2021.jpg

Förutom den goa stämningen. Finns det något annat som ligger bakom framgångarna?

- Vi är ett bra lag med många duktiga spelare som kompletterar varandra. Dessutom har vi hela säsongen spelat utan någon press alls från något håll. Vi har kunnat göra vår grej, bara spelat med glädje utan press på axlarna. Det gör att man vågar ute på isen och gör också så att man trivs extra bra.

- Det är också därför jag väljer att stanna. Jag trivs så bra i Sura. Både på och utanför isen, och jag har funnit många nya vänner som jag vet att jag kommer ha kontakt med väldigt länge oavsett var karriären tar oss. Sen är de också att allt runt omkring fungerar så bra med jobb, utrustning osv. Vi har en miljö som ger ett lugn och en känsla av trygghet och det är också viktigt för att lyckas.

Sportchefen Jörgen Mähler säger att du är en viktig förlängning. En spetsspelare som kan avgöra matcher på egen hand. Hur har din kommunikation med Jörgen sett ut ut fram till kontraktsförlängningen idag?

Sen dag ett här i Sura så har jag och Mähler haft en jättebra kontakt. Det gäller både utanför isen och här i Surahallen. Vi kan vara öppna och ärliga och säga allt till varandra och även hjälpa varandra med olika saker. Det har verkligen kännts jättebra från start, så varför flytta runt när man har allt man behöver och lite till här i Sura?

Väldigt kul att höra hur lagledningen med Jörgen Mähler i spetsen lyckats skapa ett klimat där spelare trivs och vill stanna. Vi är många som glädjs åt att att Lukas Söderlund nu signerat kontraktet för kommande säsong och önskar honom och laget stort lycka till i de utmaningar som väntar säsongen som pågår.