Hoppa till sidans innehåll

Mähler nöjd men inte förvånad

17 OKT 2021 12:08
Surahammars IF har överraskat hela hockeysverige med sin storstilade inledning på säsongen. Med fem segrar på fem matcher toppar laget ATG Hockeyettan Västra, och det här har fått många att lyfta på ögonbrynen. Men inte sportchefen Jörgen Mähler.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2021 12:08

- Självklart så tycker jag att det är både kul och jäkligt bra att vi presterat som vi har gjort, men  i mångt och mycket motsvarar det faktiskt mina förväntningar. Jag är inte lika överraskad som många andra. Vi har lyckats bygga ett jäkligt bra lag med mycket kvalitet, och målet är fortfarande topp 5 och en plats i Allettan. 

-Det finns en bredd men samtidigt en individuell skicklighet som vi inte haft förut. Dessutom spelar vi som ett lag där killarna tar ansvar för helheten och hjälper varandra över hela banan. Det skapar en trygghet som i slutänden vinner matcher. Jag är jäkligt glad för killarnas skull att de fått utdelning för allt slit och att det börjat pratats bra om hockeyn i Sura igen.

Varför tror du då att så många experter är överraskade

- Så klart hänger det ihop med dom klena resultaten över tid. Experter och andra förståsigpåare gör sin bedömning utifrån gamla fakta. Var Sura ett dåligt gäng 2018 så är de säkert det 2021 också och därför blir man förvånad när vi plötsligt lyckas leverera i match efter match. Att vi på två säsonger bytt ut 80% av laget har liksom gått dem förbi.
 

-Årets lag är en vassare variant av det lag som presterade bra i våras. Vi har fått in 12 nya spelare, alla handplockade för att göra skillnad och därför är vi ett lag som har förmågan at vinna matcher även när spelet inte klickar till 100%. Sen är jag realist och förstår att även vi kommer förlora matcher under säsongen, men då är jag övertygad om att vi har styrkan och tron på oss själva att studsa tillbaka på vinnarspåret igen.
 

Hur viktig var premiärsegern mot Borlänge? Där ni vänder underläge 3-4 till seger 8-4 i tredje perioden?

-Borlängematchen var verkligen nyckeln till framgång. Den satte tonen för fortsättningen och gav oss alla ett kvitto på att vi är bra och att vi kan vinna mot tufft motstånd och vända matcher där vi hamnat i underläge.

Är det något som du saknar så här långt, som skulle kunna få er att lyfta ännu en nivå?

-Det är väl publikstödet som jag gärna ser blir lite större. Det betyder så mycket både sportsligt och ekonomiskt att ha välfyllda läktare, och nu finns det liksom inga ursäkter. Vi har ett starkt lag med många profiler, vi vinner våra matcher och spelar dessutom en rolig och bra hockey.

-  Jag förstår därför inte riktigt vad man väntar på. Att man uteblir när det går dåligt är en sak, men nu? Fem segrar på fem matcher och vi leder serien. Det kan inte bli bättre, så jag hoppas att även fansen vill vara med på resan framåt och hjälpa oss till fortsatta framgångar. Stödet från supportrarna märks och jag hör på killarna i laget vilken energi det givit när vi haft fans som tagit sig till både Nyköping och senast Köping.

-Nu återstår bara att fylla upp läktarna även på hemmaplan. Grabbarna gör ett kanonjobb i match efter match och är värda välfyllda läktare som en uppskattning för det dom faktiskt har presterat.

- Vi hade drygt 300 på plats senast. Jag hoppas suringarna förstår hur bra vi är och vad deras stöd betyder och att vi kan få 500 på plats i Surahallen idag mot Forshaga avslutar Jörgen Mähler.

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western