Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Lindgren Lukas Henze är en av flera suraspelare som just nu dras med småskador.

Skador stör Sura inför avslutningen

23 NOV 2021 10:05
Det har hänt mycket kring Surahammars IF den senaste veckan. Förutom glädjen över säkrat avancemang till Allettan så har truppen också drabbats av såväl oönskade skador som avhopp.
  • Skapad: 23 NOV 2021 10:05

Det är nu bara en omgång kvar av höstserien innan laget får två veckors välförtjänt vila inför äventyret i Allettan som drar igång den 5 december. Matchen borta mot Lindlöven på onsdag kväll avslutar höstsäsongen, men det är en trött och sargad trupp som nu ska ladda om för att avsluta snyggt. Det har också skett några förändringar i truppen på senare tid som skulle kunna påverka lagets prestation.

Backen Jesper Svadäng som kom till Sura från Malung inför den här säsongen har inte riktigt fått det att stämma, vilket lett till begränsat med speltid. För att ge honom matchning, mer istid och en chans att komma igång på allvar så är Jesper just nu utlånad till Falu IF, topplag i Hockeytvåan.

Hugo Ek Koskela meddelade i förra veckan att han efter dialog med sportchefen Jörgen Mähler valt att avsluta sitt kontrakt med Sura och söka speltid på annat håll. Ny klubb för Koskela är inte klar än men kontraktet med oss i Surahammars IF är avslutat.

Det har tyvärr också uppstått en del skador i truppen som stör lite inför fortsättningen. Under matchen mot Mariestad senast utgick Samuel Ander med ett brutet nyckelben och efter matchen konstaterades det att Lukas Henze har en spricka i ett revben. Som om inte det var nog så plågas just nu målvakten David Otter av en knäskada. Exakt hur allvarlig är i dagsläget oklart, men vi hoppas att David är tillbaka i spel lagom till Allettan drar igång. Hur länge Ander och Henze blir borta från spel är oklart men sportchefen Jörgen Mähler är ändå positiv.

- Det har varit ett tufft schema för killarna, och det kommer bli många tuffa matcher framöver men jag tror att vilan kommer göra oss gott och att vi kommer in med bra energi till premiären den 5 december. Det ska i alla fall bli jäkligt kul och jag känner verkligen: ÄNTLIGEN! Det här är föreningen och killarna så värda.

Hur ser du på förändringarna som skett i laget senaste veckan?

- Det är sånt som händer på den här nivån. Inga konstigheter. Gällande skadorna så är det tråkigt men vi får hoppas att både Henze och Ander snart är tillbaka. Lukas Henze borde kunna vara tillbaka med ett par veckors vila, däremot så får vi nog tyvärr klara oss utan Samuel (Ander) en längre period.   

Nu är snart höstserien slut och det är nog flera lag som ser över sina trupper inför Allettan. Hur tänker du?

- Jag håller ögonen öppna och har väl haft en del krokar ute och dialog med en del spelare som skulle kunna vara aktuella. Samtidigt så har vi ett lag som visat att de kan leverera och jag vill heller inte riskera föreningens ekonomi i jakt på kortsiktig framgång. Det kan vara saker på gång, men inget är klart och jag vill avvakta onsdagen innan jag går vidare. Jag hoppas jag kan berätta något mer fram emot helgen.

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western