Hoppa till sidans innehåll

Surahammar värvar Lukas Söderlund

21 MAJ 2021 08:00
Lagom till helgen släppte sportchefen Jörgen Mähler lite av en värvningsbomb. Den mycket talangfulle Lukas Söderlund, senast i Mariestad är nämligen klar för Surahammars IF säsongen 2021/22.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 07:56

Lukas Söderlund är 21 år gammal och fått sin hockeyskolning via Västerås, Grums, Färjestad och Växjö Lakers innan han säsongen 2019/20 hamnade i Mariestad. Lukas har också representerat Västmanland i TV-pucken och Sverige i både U19 och U20.

Efter knappt två säsonger i Mariestad BoIS söker Lukas nu en nytändning och då föll valet till slut på Surahammars IF. Det var en mycket nöjd sportchef som levererade nyheten under fredagsmorgonen.

- Det här känns riktigt bra. Lukas Söderlund kommer in i laget med spetskvaliteter, och trots sin ungdom har han redan spelat nästan 100 matcher i Hockeyettan. Jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket med sina offensiva kvaliteter och sitt utpräglade målsinne, säger Jörgen Mähler.
 

Vad säger då nyförvärvet själv om att hemvisten kommande säsong nu är klar? 

Det känns bra att det är klart. Det ska bli riktigt kul att sätta på sig suratröjan i år. Framför allt efter de steg som Sura tog förra säsongen, både som lag och förening.

Det är nog många ute i hockeysverige som höjer lite på ögonbrynen över att det blev just Surahammar. Vad var det som fick dig att skriva på för Sura? 

- Den största anledningen är väl att jag kände att jag ville komma hem till Västerås där jag har mina föräldrar. När Sura dessutom hörde av sig och även har en uppåtgående kurva så kände jag att jag gärna ville vara med på den resan.


Trots dina unga år så är du redan en rutinerad center med erfarenhet från en hög spelmässig nivå. Vad har de här åren givit dig? 

-De har gett mig jättemycket! Speciellt de första åren som junior i Grums där jag fick växa och få självförtroende. Jag lärde mig verkligen att ta plats och våga fråga. Genom att prata med de äldre spelarna kunde jag få små värdefulla tips både på plan och utanför.

-Sen har de erfarenheter jag samlat på mig i de lag jag har spelat också lärt mig mer om hur man ska anpassa sig i en grupp. Man måste tro på sig själv och alltid ha huvudet högt överallt. Visa stolthet och ödmjukhet för så fort man inte har de så funkar de inte för dig själv eller för någon annan.

 
Vad kommer du kunna tillföra ett Surahammar som efter flera tunga år nu vädrar morgonluft och siktar uppåt? 

- Jag hoppas att jag med min erfarenhet från Hockeyettan kan tillföra en trygghet i lagets offensiv och även bidra med några mål och några assist. Jag vill vara den där spelaren man kan lita på. En som alltid gör jobbet fullt ut.

Målfarlig center säger jag. Vad skulle du själv sätta för etikett på dig?  

- Svårt att sätta en etikett på sig själv, men skulle jag ändå försöka så ser jag mig som en hårt kämpande spelare som är allmänt farlig i offensiven

Vi gläds åt att Lukas och sportchef Mähler kunde komma överens om ett kontrakt och det ska bli riktigt häftigt att se vad Lukas kan bjuda motståndarna och fansen på i vinter. Hjärtligt välkommen till oss i Surahammar och stort lycka till.

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western