Hoppa till sidans innehåll

Thomas Maikkula positiv inför matchen mot Linden

06 OKT 2021 16:28
Ikväll spelar vi säsongens andra match i ATG Hockeyettan. Den här gången är det bortamöte mot Eskilstuna Linden och det är en tränare som efter premiärvinsten mot Borlänge åker mot Eskilstuna stärkt med självförtroende.
  • Skapad: 06 OKT 2021 16:28

- Det känns bra. Vi har en positiv känsla i truppen och vi har tränat bra i veckan. Premiären och den segern har så klart bidragit till stämningen överlag. För även om det fanns detaljer i söndags som måste bli bättre så visade vi både oss själva och omgivningen att vi har en bredd och den spets som krävs för att vinna matcher som står och väger, även när vårt eget spel inte sitter till 100%.


Vad menar du då?

- Vi hamnade framför allt i de första två perioderna mot Borlänge alldeles för djupt i egen zon. Vi måste hitta enklare vägar och snabbare förstapass ut ur eget försvarsområde för att ställa om från försvar till anfall. Nu hamnade vi i perioder där vi blev tillbakatryckta i onödan och det leder till en stress som i sin tur leder till enkla misstag som kan bli kostsamma.

Vad var de positiva bitarna du tog med dig från premiären?

-  Powerplayspelet som fungerade bra under hela matchen, men också att vi är effektiva i de lägen vi får. Vi gör ändå åtta mål framåt. Sen att vi äntligen fick ha publik på plats. Det blev en bra inramning med många glada miner på läktarna i Surahallen. Det lyfte oss. Jag hoppas att fler ser att vi har något riktigt bra på gång och att det blir fler och fler som kommer ner och stöttar oss på plats.


Tankar inför kvällens drabbning?

- Låter kanske klyschigt, men det här är en ny match, en ny utmaning. Vi måste vara på tårna från start. Linden har många duktiga spelare som vi måste hålla koll på. Tätt försvarsspel och effektiva omställningar med fart. Det är nyckeln. Sen måste vi vara mer noggranna i vissa situationer, och som jag sa, hitta snabba förstapass från egen zon så att vi kan komma med fart och etablera spel i anfallszon.

Laget ikväll?

- Markus Ekholm Rosén vaktar målet, då det är viktigt för oss att få igång båda våra målvakter på ett bra sätt. Både Markus och David (Otter) har sett starka ut och därför är det självklart att matcha båda löpande. I övrigt saknas fortfarande Sebastian Tellström Jovicic som dras med ryggbesvär som ännu inte läkt ut helt.

- Annars är alla med och jag ser fram emot kvällen. Vi går för seger och jag är övertygad om att vi har vad som krävs för att plocka åt oss alla tre poäng ikväll.

Vi hoppas Thomas Maikkula har rätt i sin magkänsla och vi ser fram emot matchen mot Eskilstuna Linden. Nedsläpp onsdag 6/10 klockan 19.00 och matchen kan ni köpa och se live via länken nedan. Heja Sura!


https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-eskilstuna-linden-hockey-surahammars-if-4at4sm

Skribent: Mattias Forsberg
E-post: This is a mailto link

Våra Leverantörer

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

Huvudpartners

Hygienteknik

ICA Maxi Erikslund

Lantz

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: surahockey@outlook.c...

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkangames_online_v4

Per Bäckman kopiera
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

ATG HOCKEYETTAN

Ligasponsorer

Impleo

Staylive

Best Western