Therese Hennig ny ordförande i Surahammars IF

17 SEP 2021 18:02
Under torsdagskvällen valdes Therese Hennig till ny ordförande i Surahammars IF. Hon efterträder tillsvidare Gustaf Carlmark som valt att ta en timeout från ordförandeskapet av privata skäl.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2021 18:02

Therese Hennig som nu tar över ordförandeskapet bara några veckor innan säsongen 2021/22 var vice ordförande i föreningen sedan tidigare, och har lång erfarenhet av förenings- och styrelseengagemang, bland annat i Ramnäs Cykelklubb. När vi träffar Therese i Surahallen under fredagseftermiddagen är det en förväntansfull ordförande som ser fram emot uppdraget som väntar.

- Det här ska bli jättekul, men samtidigt en utmaning. Vi har en jättefin förening med en lång historik och ett arv som vi måste förvalta och utveckla. Alla föreningar dras med sina utmaningar och vi i Surahammars IF måste fokusera på några få viktiga punkter för att bli starkare i framtiden. Nu har vi en bra känsla kring A-laget och den känslan måste vi smitta hela föreningen med.

Vilka punkter är det du tycker måste prioriteras?

- Först och främst så måste vi öka det totala engagemanget och stoltheten för vår förening. Oavsett om du är spelare, förälder eller supporter så ska man känna en go känsla i magen och en stolthet varje gång man hör talas om eller pratar om Surahammars IF.

Hur når man dit?

- Vi måste helt enkelt jobba mer på vi-känslan där alla som rör sig i och kring föreningen känner en samhörighet med varandra. Förståelsen från styrelse och neråt, och från ungdomslag och uppåt måste bli bättre. Varför gör vi det vi gör? vart är vi på väg? och hur kan vi gemensamt hjälpas åt för att göra föreningen bättre på alla plan? Det är otroligt viktiga och centrala delar.

Återväxten inom ishockeyn är tunn såväl nationellt som lokalt. Hur ser det ut för er här i Surahammars IF?

- Det är jättetufft. Vi har bara under hösten förlorat tre lag på grund av dåligt spelarunderlag. Vi har haft åldersgrupper med 10–12 spelare i varje, vilket gjort att vi under en längre period fått slå ihop flera grupper för att ens få ihop fulla lag till matcherna. Det här sliter på alla inblandade. Våra fantastiska ideella tränare, våra duktiga spelare som dubblerar lördag-söndag varje helg och föräldrar som förväntas engagera sig på ett sätt som inte håller i längden.

Hur ska man komma tillrätta med det problemet?

- Det är svårt, vi kan ju inte tvinga barnen att spela just hockey och vi ska ju inte heller ta spelare från andra lag bara för att se om vårt eget hus. Den viktigaste frågan är hur vi får ungdomarna att hitta till föreningen och framför allt stanna kvar över tid.

Nu drar snart säsongen igång på allvar. Dina tankar kring det som väntar?

- Det ska bli jätteroligt att följa alla våra lag. Från minsta knattarna upp till A-laget och jag har en positiv känsla. Det blåser bra vindar i klubben just nu och jag tror på en bra spelmässig utveckling för alla våra lag. Vi hoppas mycket på att J20-laget som tyvärr inte fick spela alls förra året kan överraska och leverera bra i vinter.

- A-laget ser starkare ut än på mycket länge och har också haft en försäsong som lovar mer. Jag tycker att både David Lidström och Hugo Bergström har sett starka ut. Sen måste jag få lyfta sportchefen Jörgen Mähler lite extra. Han har verkligen lagt ner själ och hjärta i att få verksamheten kring A-laget att blomstra och utvecklas. Han håller i väldigt många trådar och gör ett stort och viktigt jobb som nu börjar bära frukt. När det finns ordning och reda kring ett lag så skapar det ett lugn och ett fokus framåt som ger resultat. Vi har många duktiga krafter i föreningen men Jörgen förtjänar en extra fjäder i hatten.

Vi tackar Therese för pratstunden och önskar henne och styrelsen stort lycka till i arbetet med att rusta och utveckla Surahammars IF inför framtidens utmaningar och möjligheter.

PS. Vi i Surahammars IF behöver få in fler ideella krafter som kan bistå på olika sätt. Har du ork och tid över. Vill du hjälpa oss som publikvärd under våra matcher, vill du sälja korv i cafeterian eller vill du bidra som helgvaktmästare? Hör av dig till oss via mejl redan idag: This is a mailto link DS.