Nyheter från RF

Nu rullar fem nya forskningsprojekt igång med fokus på idrottsliga prestationer. Det är resultatet av den gemensamma satsning på 20 miljoner kronor kring idrottsforskning som görs av Mittuniversitetet, Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och RF.

Badmintonförbundet, Bangolfförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollförbundet, Klätterförbundet och Tennisförbundet får medel ur Svenska Spel och RF:s Rörelsefond 2022. Pengarna går till projektidéer som ska underlätta för fler att röra på sig.

För matcher och tävlingar inomhus gäller deltagartak på 500 personer per sektion från den 19 januari. Det meddelade regeringen idag.

300 miljoner kronor begärs i ytterligare kompensationsstöd för perioden januari till och med mars 2022. Riksidrottsförbundet har idag skickat äskande till idrottsminister Anders Ygeman.

En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens idag.

Idrott för äldre bedrivs idag i tusentals föreningar. Undersökningen Seniorbarometern visar att idrottande äldre upplever livet som roligare, mer rikt på vänner och att gemenskap och tillhörighet är det bästa som föreningsidrotten ger dem.

Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.

Idag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras, men med särskilda smittskyddsåtgärder. Vilka åtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort.

Elever som läser specialidrott på gymnasiet är i huvudsak nöjda med idrotten, miljön och skolan. Men 35 procent uppger att de någon gång mått så dåligt att det påverkat vardagen och bland kvinnorna är det hela 50 procent, enligt en forskningsrapport.

Digitaliseringsforum 9 dec

(2021-12-09 13:28)
Digitaliseringsforum med ca 80 deltagare från SF genomfördes 9 december.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten inför nya smittskyddsåtgärder från och med onsdag 8 december. Vuxna rekommenderas att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Idrottsrörelsen kan dock fortsatt hålla igång.

Chalmers tekniska högskola blir ett kompetenscentrum för idrottsteknologiska behov som nytt enskilt Riksidrottsuniversitet. Dessutom har Sveriges lantbruksuniversitet erbjudits att bli nytt Elitidrottsvänligt lärosäte.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021.

Riksidrottsstyrelsen beslutade på styrelsemötet onsdag den 1 december att anta den reviderade digitaliseringsstrategin för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

RF har nu, utifrån dialoger med specialidrottsförbunden, tagit fram rekommendationer inför val av ny webbplattform.