Nyheter från SF

Svenska Ishockeyförbundet, SDHL och SOK genomför en stor satsning på svensk ishockey på damsidan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

I september startar kvalspelen till TV-pucken 2022. Nu står det klart att Västerbotten och Umeå står som arrangör av finalspelet 3–6 november 2022. Se alla arrangörsorter för kvalspel och finalspel här.

Idag står det klart att sju svenska domare blivit uttagna till OS i Peking i februari. Det blir totalt nio svenskar i domartruppen då Sverige även representeras i form av en videocoach och domarcoach.

JVM ställs in

(2021-12-30 12:41)
JVM som spelats i Edmonton och Red Deer, Kanada ställs in.

Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) president Luc Tardif öppnar upp för att genomföra U18-VM senare under 2022.

Med anledning av det rådande pandemiläget har det Internationella ishockeyförbundet beslutat ställa in flera internationella turneringar i januari. Ett av mästerskapen är U18-VM för tjejer som skulle spelats i Linköping och Mjölby i januari 2022.

Vi lägger ytterligare ett pandemipåverkat hockeyår till handlingarna. Och vi ser med tillförsikt fram emot ett mycket spännande 2022.

I det nya avsnittet av Hockeypodden från Svenska Ishockeyförbundet resonerar Anders Lundberg och Anders Wahlström om begreppet tävla.

Sveriges trupp till U18-VM

(2021-12-22 14:07)
Madeleine Östling, förbundskapten för U18-damlandslaget har tagit ut den preliminära trupp som ska representera Sverige vid U18-VM i Linköping och Mjölby 8–15 januari 2022.

U18-damerna vann VM-genrepet i Schweiz genom att vinna tre raka matcher. Den 8 januari inleds U18-VM på hemmaplan och förbundskapten Madeleine Östling berättar om förväntningarna och känslan i laget.

Veckans landskamper

(2021-12-14 15:21)
Här hittar du alla matchtider och sändningar för landslagen som spelar under veckan.

Från och med den 9 december kan du spela som Juniorkronorna i NHL 22. Detta genom ett samarbete mellan det Internationella ishockeyförbundet och EA Sports. I januari utökas spelet med fler landslag.

Idag kan Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse presentera Sam Hallam som ny förbundskapten för Tre Kronor med start säsongen 2022/2023.

Här hittar du de publicerade landslagstrupperna för december.

Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Fredrik Stillman i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.